Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Sajtóközleménye

Forgalomterelés az M0 keleti szektor építése miatt A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az első napi tapasztalatok alapján azt javasolja, hogy az M2 autóúton érkező és a Főváros felé tartó autósok a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább. Így elkerülhetik a várakozást.

Az M0 keleti szektor építése miatt egy egész csomópontrendszer forgalomelterelése történik az M3 autópálya és az épülő M0 csomópontjában. Május 23.-tól lezárták a bal pályán a 2/B autóút csomóponti ágait. A Gödöllő felől érkezőknek a csomópontnál tovább kell hajtani az autópályán, és az 1 km-re lévő Szilas pihenőhelyen keresztül hajthatnak ki a Régi Fóti út felé, majd térhetnek rá a 2/B autóútra.
A 2/B autóúton érkező járműveket Fótnál terelik le, így ezek a gépjárművek is a Szilas pihenőhelynél érhetik el legrövidebb úton az M3 autópályát.
Ugyanezen csomópont rendszer építése miatt a Budapest felől érkezők a 2/B autóútról nem tudnak lehajtani Fót, és az ott lévő bevásárlóközpontok felé. Ezen járműveknek is a Szilas pihenőhelynél kell elhagyni az autópályát. A távolabbi úti célok (Vác, Dunakeszi) felé tartók a megszokott útvonalon hajthatnak tovább.
A kijelölt terelőutakat sárga alapszínű táblák jelzik. A terelőutak csak minimális úthossz növekedést okoznak, viszont csúcsforgalmi időszakokban az érintett alsóbbrendű úthálózat kisebb kapacitása miatt a Régi Fóti út és a Szilas pihenőhely térségében torlódások várhatóak. Ezért a beruházó és az autópálya üzemeltető is fokozottan kéri az M2 autóúton érkező és a Főváros felé tartó autósokat, hogy a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább. Így elkerülhetik a várakozást.
Az M3-M0 csomópont forgalomtereléséről a www.m0.hu weboldalon is informálódhatnak.

Budapest, 2007. május 24.                                                                   Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
                                                                                                            Állami Autópálya Kezelő Zrt.