Sajtóközlemény – Csömöri felüljárók – 2007. október 29.

Az M0 keleti szektor teljes megépítése után Csömör települést és Budapest XVI. kerületét összesen öt felüljáró kapcsolja össze, így lehetővé téve a gyalogos, kerékpáros és a gépjárművel való közlekedést.

A megépülő felüljárók mindegyike aszfaltburkolatot kap, szélességük pedig nem lesz kisebb az eredeti út szélességénél (koronaszélesség). Bár külön kerékpárút nem lett kijelölve, ettől függetlenül, a KRESZ szabályait betartva a felüljárókon gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel is lehet közlekedni.

csomori_feluljarok.jpg

Az érvénybe lévő építési engedély, melyet a Pest Megyei Közlekedési Felügyelet adott ki, külön nem írt elő kerékpárutat egyik felüljárónál sem. Előzetesen a csömöri önkormányzat, mint szakhatóság is hozzájárult az engedélyezési tervben leírtakhoz. Itt sem volt szó kerékpárútról. Többek között ezen engedély alapján adták ki az építési engedélyt és készítették el a kiviteli terveket.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a tervek véglegesítése előtt természetesen megtartotta a törvényben előírt közmeghallgatást, több ízben tájékoztatta a lakosságot az építés megkezdése óta, helyi médiumokon, szórólapon, internetes oldalakon keresztül. A NIF Zrt. fontosnak tartja a lakosság véleményét, eddig is és ezután is eleget tesz a civil szervezetek kérésének, és szívesen nyilvánítja ki kooperatív szándékát. A társaság találkozóra hívta a civil szervezetek képviselőit november 14-én, ahol a kérdésről tárgyalóasztal mellett fejtheti ki mindkét fél az álláspontját.

 

Budapest, 2007. október 28.

 

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.