JELENTÉS

AZ M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTOR BŐVÍTÉSI MUNKÁINAK 2009. OKTÓBER HAVI HELYZETÉRŐL

Elkezdődtek a munkák az M0 útgyűrű déli szektorán

Az M0 útgyűrű déli szektorának két szakaszán is megkezdődtek a munkálatok. Az M1-M6 autópályák közötti, mintegy 6,5 km-en nagy tömegű földmunkavégzés folyik annak érdekében, hogy kialakítsák a terület geometriáját, az új pályaszakasz nyomvonalát. Ez mintegy 2 km-en sziklabontással jár, a többi területen a földet szállítják el. A területen 25 nagy teljesítményű kotrógép és 50-60 tehergépkocsi dolgozik.
 
A nagy mennyiségű földszállítást nyomvonalban végzi a kivitelező, így a teherautók nem zavarják a környező települések forgalmát. Az építkezés megkezdésekor kialakított forgalmi állapotot a tél folyamán, várhatóan jövő év tavaszáig fenntartják, abban a téli hónapokban változtatást nem terveznek.

Ezen a szakaszon a komoly tél beállta előtt fontos feladat, hogy az elkészült földműveket megvédjék a téli káros csapadékoktól: megfelelő lejtések, rézsűk kialakításával, ideiglenes csapadék elvezetési létesítményekkel – árkokkal, tározókkal.

Az M0 déli szektorán az 51. számú főút és az M5-ös autópálya között új nyomvonal került kialakításra annak érdekében, hogy az M0 déli és keleti szektora közötti sarok-forgalmat megszüntessék. Az új nyomvonalon a kivitelezés megkezdését megelőzően a Budapesti Történeti Múzeum régészei dolgoztak, a földmunkák a leletmentést követően kezdődhetnek meg.

 

Fazakas Orsolya
kommunikációs vezető
06 20 922 2308