MEGKEZDŐDÖTT A 33. SZ. FŐÚT KORSZERŰSÍTÉSE

Elkezdődtek a 33. sz. főút Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasz 11,5 tonnás burkolaterősítési kivitelezési munkái. Az úthálózati szempontból a térség jelentős feltáró útja, amely mind a Tisza-tó mind a Hortobágyi Nemzeti park felé vezető forgalom számára biztosít kapcsolatot.

A projekt fő célja egyrészről, hogy alkalmassá tegye a kiválasztott utakat, illetve rajtuk lévő hidakat a 11,5 tonnás megengedett tengelyterhelés károsodás nélküli elviselésére, másrészről pedig az, hogy lehetőségekhez képest javítsa azok forgalombiztonsági és szolgáltatási színvonalát.

A teljes nyomvonalon 37,7 km hosszan történő 11,5 tonnás burkolatmegerősítés során korszerűsítjük a tiszafüredi Tisza-hidat, Tiszafüreden belterületi csomópontot építünk.

A főúttal párhuzamosan Poroszló és Tiszafüred között kerékpárutat alakítunk ki, valamint a Tisza-hídon is biztosítani fogjuk a kerékpáros közlekedést.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg 85%-os európai uniós, 15%-os hazai forrás segítségével.