Befejező munkálatokat végeznek a Csepel-szigeti gerincút halásztelki ágánál

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a 2,1 km hosszú útszakasz összeköttetést teremt a főváros XXI. kerülete, a II. Rákóczi Ferenc út és a Csepel-szigeti gerincút között. Az útszakasz forgalomba helyezése december közepén megtörténhet.

Az új összekötő út tehermentesíti Halásztelek és Szigetszentmiklós belterületeit az átmenő forgalomtól. A 2×1 sávos Csepel-szigeti gerincút halásztelki ága Budapest XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc útról ágazik ki egy körforgalmú csomóponttal, majd Szigetszentmiklós közigazgatási határával párhuzamosan haladva szintén egy körforgalmú csomóponttal csatlakozik az úthoz az Auchan áruház mögötti kiszolgáló út, valamint a meglévő önkormányzati földút. A nyomvonal keresztezi az M0 autóutat, így a környező települések lakói könnyebben és gyorsabban érik majd el az autópályákat is.

A műszaki átadás-átvétel megkezdődött, a kivitelező a Swietelsky–A-Híd Konzorcium, a beruházás az Új Széchenyi Terv részeként nettó 887.080.338 forint értékben valósul meg.

2013. december