MEGÚJUL AZ 5. SZ. FŐÚT BURKOLATA

Kényelmesebb és biztonságosabb lesz a haladás, az új, turbó körforgalomban pedig gyorsabban haladhatnak majd az autósok. A NIF Zrt. megkezdi az 5. sz. főút burkolat megerősítését célzó munkálatokat.

Jelentősen javulhat a közlekedés biztonsága és megvalósul majd az ipari létesítmény és a közút összeköttetése is az 5 sz. főút fejlesztése keretében. A most induló beruházás során 1,2 km hosszban megerősített burkolatot kap az 5 sz. főút az 502 sz. főút és a Zápor utcai csomópont. Az autósok mellett kényelmesebb és biztonságosabb lesz az utazás a tömegközlekedők számára is. Megújul 4 buszöböl a járdakapcsolatokkal együtt, illetve kiépülnek a hiányzó esőbeállók is. Gyalogátkelőhely, kerékpárút átvezetés, illetve 601 méter hosszban járda létesül a biciklisek és a gyalogosok kényelme érdekében. Ahol szükséges, ott kiépül a közvilágítás, illetve megújul a hálózat, hogy rossz látási viszonyok között is biztonságos legyen a környék megközelíthetősége. Az ipari létesítményt a közúthoz kapcsoló új turbó körforgalomban sokkal dinamikusabb lehet a haladás. A csomópontban a főirányú átvezetés 2×2 sávos, a mellékirányokból 2×1 sávon léphetnek majd be a körforgalomba. A turbó körforgalom sávjait előregyártott beton gömbsüvegsor választja majd el egymástól.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a Mega-Sped Kft. és a Pulzus Plusz Kft. kivitelezésében nettó 550.222.004 forintból valósul meg 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.