Biztonságos és korszerű úton Körmendtől Zala megye határáig

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósult meg a 86. sz. főút 11,5 tonnás burkolaterősítése. A 9,2 km hosszú felújítás 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával készült el.

A projekt keretében a régi helyenként csak 6 méter széles burkolat 7,5 méterre történő szélesítésére, a szakasz teljes hosszának 40 %-án a rossz állapotú burkolat teljes pályaszerkezetének cseréjét végeztük el.  Átépítettük Körmendnél a 8. és 86. sz. főutak körforgalmi csomópontját, ahol a burkolaterősítés mellett térkövezést és szegélykő beépítést is végeztünk. A 86. sz. főút szőcei csomópontjának átépítése során a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében külön járdát is kiépítettünk. A körmendi Rába-híd és a Szemcse-Megyefői árok hidak felújítása során a szélső tartók cseréjét, a szigetelést, a pályaszerkezet cseréjét, a vízelvezető rendszer kiépítését is elvégeztük.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Az infrastruktúra-fejlesztés kiemelten fontos, hiszen ezáltal tudjuk növelni a térség versenyképességét, összekötjük a településeket, és növeljük a közlekedők biztonságát és a komfortérzetét. A 86-os számú főút leromlott nyomvályús szakaszát most közel 10 km hosszan megújítottuk, az útszakasz 11,5 tonnás burkolat megerősítést kapott, amely így már megfelel az uniós előírásoknak is.”

Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A vállalkozó a közlekedés folyamatos biztosítása mellett végezte a munkálatokat, melyet a 2014-es árvíz is nehezített. A 86. sz. főút Körmend és Zala megye szakaszán átlagosan naponta több mint 6000 egységjármű közlekedik, melynek kb. 50%-nehézgépjármű, ami indokolttá tette a korszerűsítést és burkolaterősítést az útszakaszon. A kivitelezést a  STRABAG Általános Építő Kft. végezte nettó 3.207.817.159 forint értékben.”