Közel 80 km hosszan megvalósult az 55. sz. főút felújítása Szegedtől Bajáig

Határidőre befejeződött az 55. sz. főút fejlesztése Szeged és Mórahalom között. Csongrád megyében a Szeged és Mórahalom közötti 12,3 km-es szakaszon a burkolaterősítési és szélesítési munkálatok mellett a főúttal párhuzamosan a lakott területen kívüli szakaszokon 3,1 km hosszan kerékpárút is épült.

Az átadási ünnepségen jelen volt B. Nagy László a térség országgyűlési képviselője, Csongrád megye fejlesztési biztosa, Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Csongrád megyében a Szeged és Mórahalom közötti 12,3 km-es szakaszon a burkolaterősítési és szélesítési munkálatok mellett a főúttal párhuzamosan a lakott területen kívüli szakaszokon 3,1 km hosszan kerékpárút is épült. Domaszéken 2 új körforgalmú csomópont épült, a szakaszon 2 új balra kanyarodósávos csomópontot is kialakítottunk. Szeged után a Maty-Subasai Főcsatorna-hídját felújítottuk, ugyanitt új kerékpáros híd létesült. A szakaszon 20 tömegközlekedési megállóhely átépült.

B. Nagy László a térség országgyűlési képviselője, Csongrád megye fejlesztési biztosa kiemelte: „A határ mentén élők régóta várták, hogy megújuljon a Dél-Dunántúlt a Dél-Alfölddel összekötő 55-ös út. A Szeged és Mórahalom közötti szakasz átadásával a főút öt részéből négy elkészült. Az útfelújítás sokat jelent a közlekedésbiztonság szempontjából, hiszen Szeged és Mélykút között már 60 kilométeren úgy haladhatnak a járművek, hogy nem kell behajtaniuk a települések központjába.”

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: „Az 55. sz. főúton mintegy 30 milliárd forint értékben végeztünk korszerűsítést. Egy szakasz felújításával még adósak vagyunk, ez a Mórahalom és a Kelebia közötti 16 km-es rész, melyet a következő uniós költségvetési ciklusban tervezünk megvalósítani.”

A kivitelezést a Strabag Kft. végezte nettó 4,29 milliárd forint értékben, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.

2015. október