BIZTONSÁGOSABBÁ VÁLT NYÍREGYHÁZA-OROS KÖZLEKEDÉSI CSOMÓPONTJA

Az országosan 11 balesetveszélyes csomópont biztonságossá tételét célzó fejlesztés-sorozatba illeszkedve elkészült Nyíregyháza-Oros új körforgalmú csomópontja.

Országosan Uniós forrásból összesen 11 helyen építettünk át balesetveszélyes csomópontokat.

A Nyíregyháza-Oroson véghezvitt fejlesztés nyomán jelentősen javult a közlekedés biztonsága. Szélesebb útburkolatot valamint az útpadkát alakítottunk ki. Kényelmesebben és biztonságosabbá vált az átkelés a csomópontokban. A tömegközlekedés színvonala emelkedett. Az utasok korszerű buszmegállókban, a korábbinál kényelmesebb körülmények között várakozhatnak. A megyében összesen négy helyen, Apagyon, Kölcsén, Vásárosnaményban és legutóbb Nyíregyháza-Oroson fejeztünk be hasonló fejlesztést. A 41. sz. főút és Vezér utca csomópontjában körforgalmú csomópontot építettünk. A főút és a Diák utca csomópontjában középszigetes gyalogátkelőhelyet létesítettünk. A csomópontok környezetében 5 új buszöblöt alakítottunk ki, az azokhoz kapcsolódó buszváró pavilonokkal együtt, illetve korszerű buszmegállóhelyeket építettünk. A Diák utcai és Vezér utcai csomópontokban kiépítettük a közvilágítást. A kapcsolódó útszakaszok burkolatát megerősítettük.

Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minisztere, a térség országgyűlési képviselője elmondta: „Az orosi, nyíregyházi lakosoknak köszönjük azt a közel 40-50 év várakozást, mialatt jelentős problémát okozott az átkelés és hogy türelemmel voltak a fejlesztés megvalósulásáig. Számomra különösen nagy öröm, hogy itt lehetek ezen a mai átadón, hiszen gyermekkorig visszanyúló kötődésem van ehhez a környékhez.”

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hozzátette: „Ez egy nagyon szükséges és indokolt projekt, örülünk, hogy a biztonságossá vált körforgalmat átadhatjuk a forgalomnak. Úgy gondolom ez egy példaértékű beruházás.”

Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: „A megyében ezen kívül Apagyon, Kölcsén, Vásárosnaményban tettünk biztonságossá csomópontokat. A 2007-2015-ös időszakban Szabolcs-Szatmár-Beregben több mint 150 km szakaszon, mintegy nettó 75 milliárd forint értékben végeztünk útfejlesztéseket.”

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében nettó 346.666.660 forintból valósult meg 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.

2015. december