2017 ÉV VÉGÉRE MEGÉPÜL AZ M30 TORNYOSNÉMETIT AZ ORSZÁGHATÁRRAL ÖSSZEKÖTŐ ÚT

Eredményesen zárult a kiviteli közbeszerzési eljárás, a 4 érvényes ajánlatot tevő közül a legolcsóbb ajánlatot adó nyertes Euroaszfalt Kft. várhatóan május végén-június elején megkezdi a beruházás előkészületi munkálatait.

Az 1,7 km hosszú szakaszon a régészeti munkálatok, a lőszermentesítés és a területszerzés befejeződött. A szerződéskötést követően várhatóan május második felében a NIF Zrt. átadja a munkaterületet a kivitelezőnek.

A 2×2 sávos autóút a magyar-szlovák országhatáron csatlakozik majd a szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz. A szakaszon 1 db különszintű csomópont létesül, két körforgalmi csomóponttal és egy öttámaszú híddal. A közlekedők várhatóan 2017 év végén már használhatják a szakaszt.  A fejlesztésnek köszönhetően Szlovákia is elérhetővé válik gyorsforgalmi úton Borsodból.

A kivitelezés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg, nettó 4.379.760.484 forint értékben, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával, uniós forrás felhasználásával.

2016. április