VÁGÁNYZÁR A DÉL-BALATONI VASÚTVONALON

Megkezdődik a dél-balatoni vasútvonal következő, Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy közötti szakaszának felújítása. A fejlesztés előkészítési munkálatokkal indul és vágányzár mellett zajlik.

A szakemberek ebben a munkafázisban elvégzik a területen a cserje-, és bozótirtás valamint a lőszermentesítést, majd ezek végeztével 2016. április 20-tól, ütemterv szerint, megkezdődhet a vasúti pálya átépítése Szántód-Kőröshegy és Balatonszárszó között.
A vágányzárak ütemezése a következő szerint alakul:
2016. április 14. (csütörtök) – 2016. április 22. (péntek) Szántód-Kőröshegy és Balatonszemes között. Siófok és Balatonszemes között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.
2016. április 22. (péntek) – 2016. április 28. (csütörtök) Szabadbattyán és Balatonszemes között kiterjesztett vágányzár, a MÁV is végez munkálatokat, illetve a Dél-Balaton I. ütem jótállási munkálatai szintén zajlanak. Vonatpótlás Szabadbattyán és Balatonszemes között.
2016. április 29. (péntek) – 2016. június 10. (péntek) Szántód-Kőröshegy és Balatonszemes között. Siófok és Balatonszemes között vonatpótló buszok közlekednek.
Kérjük, hogy utazás előtt a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak a MÁV-Start Zrt. információs felületein, illetve az állomásokon valamint a jegypénztárakban.
A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

2016. április