MEGJELENT AZ M2 BUDAPEST-VÁC KÖZÖTTI SZAKASZÁNAK KIVITELEZŐI KÖZBESZERZÉSI AJÁNLATI FELHÍVÁSA

Eredményes kivitelezői közbeszerzés esetén év végén megkezdődhet az M2 2x2 sávos gyorsforgalmi úttá fejlesztése a főváros és Vác közötti szakaszon.

Az M2 jelenlegi 2×1 sávos szakaszainak bővítésével Budapesttől Vácig végig 2×2 sávos gyorsúton haladhatnak az autósok a fejlesztés elkészülése után. A jelenleg jelentős hosszban, több mint 13 kilométeren 2×1 sávon futó út négynyomúsítása után dinamikusabban bonyolódhat az átmenő forgalom, a környékbeli településeken, azaz Dunakeszin, Gödön, Sződön, Sződligeten, Fóton, Csörögön és Vácott élők is gyorsabban és biztonságosabban érhetik el a fővárost.

Az M2 középen elválasztó sávos, Dunakeszi csomópontig betonelemek beiktatásával új, 19,6 kilométeres gyorsforgalmi úttá épül át a meglévő pálya megerősítésével, 25 méter koronaszélességgel. Dunakeszinél a meglévő csomópont terhelésének csökkentésére és a könnyebb elérhetőség érdekében kiépítjük a 21101 j. út Budapest irányú kapcsolatait. A Sződligeti különszintű csomópont is átépül, a jelenlegitől 800 méterre kerül Vác felé. A jelenlegi csomópont kizárólag gyalogos-kerékpáros közlekedés számára lesz megnyitva, így szűntetve meg a régóta fennálló veszélyhelyzetet. Megerősítjük a főpálya aluljáró hídjait, illetve, ahol szükséges, zajvédő falat és csereerdőt telepítünk.

 

Eredményes közbeszerzés esetén az M2 építése 2016. év végén kezdődhet el. A tervek szerint az autósok 2018. végétől közlekedhetnek majd az új, 2×2 sávos gyorsforgalmi úton.

 

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában IKOP forrásból valósulhat meg.

2016. június