MA KORA DÉLUTÁNTÓL MEGNYÍLIK AZ M7-M0 AUTÓPÁLYA, TÖRÖKBÁLINTI CSOMÓPONTJA

Kora délutántól már az M7-M0 autópálya törökbálinti csomópontjától közvetlenül is le lehet hajtani Törökbálint irányába. A beruházás eredményeképpen javul Érd és Törökbálint megközelíthetősége, csökken a városi tranzitforgalom. Az átadási ünnepségen részt vett Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, dr. Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, Elek Sándor, Törökbálint polgármestere és Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Törökbálintnál 900 m hosszan két új összekötő ág épült az M7-M0 autópályák csomópontjában, két körforgalmú csomóponttal csatlakozva a 8103 j. úthoz. A beruházás kiemelt célja volt, hogy könnyítse Törökbálint forgalmának belső lebonyolítását és csökkentse az átmenő forgalom által okozott környezeti illetve forgalmi torlódásokat.

 Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, az NFM energiaügyért felelős államtitkára elmondta: „A két új, összesen 900 méter hosszú összekötő ágnak köszönhetően könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak, az érdiek és a környékbeliek számára. A fejlesztés az agglomerációban nemcsak gazdasági, közlekedési, hanem környezet-zajvédelmi, településvédelmi célokat is szolgál. A csomópont korszerűsítésével Törökbálint és Érd települései élhetőbbé váltak, valamint könnyebben és gyorsabban elérhetők a közlekedők számára.”

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja hozzátette: „Ez a fejlesztés ugyan egy kisebb beruházásnak számít, de országos jelentőséggel bír, hiszen nemcsak a két település lakóinak biztosítunk ezáltal gyorsabb közlekedést, hanem az autópályán közlekedők számára is. A Kormányhivatal célja, hogy az engedélyezési eljárások, a kapcsolódó engedélyek kiadását minél rövidebb idő alatt rendelkezésre tudják bocsátani.”

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere hangsúlyozta: „Érd és Törökbálint számára egyaránt kiemelkedően fontos volt a csomópont fejlesztése. Könnyebb és gyorsabb lesz így a közlekedés, mind az átmenő forgalom és mind a városlakók számára. A csapadékvízelvezető rendszer korszerűsítésével pedig reméljük, hogy a későbbi esőzések nem fognak problémát okozni a térségben.”

Mayer András, a NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese a műszaki paramétereket ismertette: „A két körforgalmú csomópont kialakításával, a felüljárók teljeskörű felújításával, 280 nm zajvédőfal és vadvédő kerítés építésével magasabb színvonalú és biztonságosabb közlekedési körülményeket teremtettünk. A kivitelezést a Colas Hungária Zrt. végezte nettó 1,37 milliárd forint értékben.”

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai és uniós forrás felhasználásával valósult meg.

 

2016. augusztus