Eredményes a 21. sz. főút újabb két Nógrád megyei szakaszára kiírt közbeszerzési eljárás

2017. I. negyedévében Nógrád megyében a 21. sz főúton újabb 11,3 km hosszan kezdődhetnek meg a munkálatok. Ez év nyarától a 21. sz. főúton közel 15 km hosszan Heves és Nógrád megyében folyik a munkavégzés. A korszerűsítés célja, hogy az új, 2x2 sávos úttal bekössük Salgótarjánt és Nógrád megyét az országos gyorsforgalmi úthálózatba.

Mátraszőlős, Tar és Mátraverebély között 4,7 kilométeren építjük ki a 2×2 sávos utat. A legkedvezőbb ajánlatot a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium tette, 9.270.494.617 forint értékben. A beruházás keretében a 21135 j. sámsonházi út csatlakozásánál rombusz típusú külön szintű csomópontot alakítunk ki. A csomópontba bekötjük a 24105 j. tari, valamint a 21167 j. mátraverebélyi bekötő utat korrekcióval, így a lassújárművek számára biztosított lesz az átjárás. Ezzel együtt ezen utak jelenlegi 21. sz. főúti csatlakozásai megszűnnek, a gyalogosok közlekedése aluljáróval lesz biztosítva. Turbó típusú kétsávos körforgalmi csomópont létesül Mátraverebély 21. sz. főúti csatlakozásánál, ahol a gyalogosok 21. sz. főúton keresztül történő biztonságos közlekedése érdekében aluljáró épül.

Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren épül ki a 2×2 sávos út. A legjobb ajánlatot a HE-DO Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium adta 9.959.898.899 forint értékben. Itt turbó típusú körforgalmi csomópontot alakítunk ki  a Téglagyári útnál, a Zrínyi Miklós utcánál, a Gyermekek útjánál és a Köztársaság útnál, míg szintbeli „T” típusú csomópont épül a nagybátonyi bekötő útnál, a Berekgát köznél (a MOL töltőállomáshoz vezető útnál) és a Honvéd utcánál. Gyalogos aluljáró létesül a Váci Mihály és az Abonyi utak közötti buszöbölpárnál, valamint a Gyermekek útjánál és a Köztársaság útnál tervezett körforgalmaknál. Kerékpáros aluljáró lesz a nagybátonyi bekötő úttól délre.

A nyertes ajánlattevőkkel szerződéskötés 2016 év végéig várható, a munkakezdés 2017. I. negyedévében elindulhat.

2016. december