Éjszakai munkavégzésre és további forgalmi rend változásokra kell számítani a dél-balatoni vasútvonalon

Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód – Kaposvár közötti szakaszon folyó nagygépes munkálatok miatt a következő időszakban forgalmi rend változásokra és éjszakai munkavégzésre kell számítani.

Március közepétől Balatonszemes-Balatonlelle felső, Balatonboglár – Fonyód vasútállomások közötti nyíltvonali szakaszokon dolgozik az alépítmény építő PM 1000, és a felépítmény építő SMD 80 gyorsátépítő géplánc.

Várdán az RM 85 gép végez ágyazatrostáló munkálatokat.

A vágányzár mellett végzett beavatkozások miatt a következő hetekben változó időpontokban több vasúti közúti és gyalogos átjáró zárva lesz.

DBII_átjárózár_201704

A közúti és gyalogos átjárók lezárása alatt a kijelölt terelő útvonalakon, a többi átjárót használva tudnak az erre utazók közlekedni. A terelések idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

Kérjük, hogy utazás előtt a részleges vágányzárakról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál vagy az állomási hirdetményekből.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

2017. március