Szovjet gránát maradványait találták meg a 252 sz. főút rekonstrukciójának előkészítő munkálatai közben

Az M25 autóút kapcsolódó beruházásaként megépül az M25 autóút-2500. sz. Eger-Ipari park bekötő út, Eger, Kőlyuk út (K2) csomópontja, az itt megvalósuló körforgalom területen találták meg egy szovjet akna gránát maradványait.

Az építési munkálatok során bukkantak rá tegnap délután a 82 mm-es akna gránát felrobbant stabilizátor szárnyának maradványaira, ennek a tömege 20-25 dkg. A területet biztosították a szakemberek, a maradvány nem minősült robbanószerkezetnek, elszállították a helyszínről. A munkaterületen ma délutántól újra dolgozik a kivitelező.

A beruházás keretében elvégzik a meglévő útszakasz burkolatmegerősítését és korszerűsítését. Az M25 autóút megépítésével bekövetkező forgalmi változások miatt a meglévő 2500 j. út – 25. sz. főút csomópontját körforgalommá építjük át. A 25. sz. főút – Faiskola u. közötti szakaszon párhuzamos gyalog- és kerékpárút épül.

A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2017. május