FORGALOMKORLÁTOZÁS A 8. SZ. FŐÚT VÁRPALOTA ELKERÜLŐ II. ÜTEM ÉPÍTÉSÉNÉL

2016. októbere óta folynak a munkák a 8. sz. főút Várpalota elkerülő II. ütemében. A beruházás az I. ütem végszelvényéhez csatlakozik és magába foglalja 3,4 km hosszú 2×2 sávos, fizikai elválasztású, 110 km/h-ás tervezési sebességű szakasz kiépítését a pétfürdői különszintű csomóponttal együtt. Ezen kívül a főpálya mellett 1,5 km egyéb országos közút és 1,9 km szerviz út is épül.

Az építés előre haladásával időről időre különböző forgalomkorlátozások bevezetése válik szükségessé. Ezek okozhatnak némi nehézséget a közlekedők számára.

A pétfürdői csomópont építésénél várhatóan a jelenlegi ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben szeptember végéig. A körforgalom Pétfürdői ága még nem járható. Várpalota irányából minkét sávot használhatják a közlekedők, és ideiglenesen a Veszprém felé tartó ág is minkét irányban meg van nyitva a forgalom előtt. Mivel a csomópont végleges geometriája itt nem két sáv számára készült, így a körforgalomba való ki- és behaladáskor teherfogalom esetén fennakadásra lehet számítani.

A projekt ütemezése a tervek szerint zajlik. Az átadás várható időpontja 2018. tavasza.

A NIF Zrt. addig is az előforduló forgalmi nehézségek miatt a közlekedők türelmét és megértését kéri. Felhívjuk figyelmüket, hogy az építési területen a kihelyezett jelzéseknek megfelelően, óvatosan, a sebességhatárokat betartva közlekedjenek!

2017. augusztus