Nagy erőkkel folyik a munkavégzés a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalon

Az októberben érvényes teljes vágányzár mellett folyó munkálatok következő lépéseként a vasútvonal villamosítása miatt szükségessé vált a használaton kívüli sárospataki kisvasúti híd elbontása.

A híd korábban a Hegyközi-Bodrogközi kisvasút vonalat vezette át a fővonal felett, közvetlen összeköttetést biztosítva a bodrogközi falvak lakói számára a megyeszékhelyre való bejutáshoz.

A közel 50 évig működő vonalat végül 1976 év végén megszüntették, az ezt követő években a megmaradt vonalhálózatot is felszámolták, és a vágányokat is felszedték, így azóta a híd funkcióját vesztette.

A mostani beruházás keretében megvalósul a vonalszakasz villamosítása, a híd alsó síkja és a sínkorona között nincs meg a minimálisan szabadon tartandó távolság, ezért a már rossz állapotú és balesetveszélyes híd elbontása most szükségessé vált. A kivitelező a legkisebb környezeti befolyás érdekében, a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva a biztonságosabb roppantásos technológiával dolgozik, a munkálatokat a következő egy hétben elvégzik.

 

 

2017. október