Teljes vágányzár mellett végzik a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonal fejlesztési munkálatait

A korszerűsítés során a teljes, 46,3 km hosszú vasúti vonalszakaszon megépül a villamos felsővezetéki rendszer a szükséges energiaellátó rendszerrel együtt, valamint megújul Szerencs vontatási transzformátor állomás. A vasútfejlesztés munkálatai miatt október végéig vonatpótló autóbuszok közlekednek Szerencs-Sátoraljaújhely között.

A következő időszakban, 2017. október 9-31. között teljes kizárásos vágányzár lesz Szerencs-Sátoraljaújhely viszonylatban, ez idő alatt vonatpótló buszok fognak közlekedni a meghirdetett menetrend szerint. Ezen időszak alatt mind Sárospatak, mind Bodrogkeresztúr állomásokon megkezdődik az új I. vágány építése az alépítményi munkálatokkal. Ennek során először talajstabilizációt végeznek, majd az alépítmény kialakítását végzik el.

Szintén ebben az időszakban az új, korszerű magasperon építését is elkezdik az említett állomásokon. A felsővezeték építési munkák a Bodrogkeresztúr-Olaszliszka-Tolcsva állomásközben oszlopállítással folytatódnak, majd megkezdik a felsővezetéki rendszer szerelését is. A tervek szerint ebben a vágányzári időszakban a Mezőzombor-Bodrogkeresztúr szakaszon is elkezdik a felsővezetéki oszlopok alapozási munkáit, a munkálatok hatékony bonyolítása érdekében lesz olyan időszak, amikor három betonozó-oszlopállító vonat is egyidejűleg fog dolgozni.

Szeptember eleje óta a vonatforgalom fenntartása mellett Sárospatak és Bodrogkeresztúr állomásokon elbontották a szükséges vágányokat, a hozzájuk tartozó kitérőket, valamint a peronokat, az utasok le- és felszállását az ideiglenes peronok biztosítják. A meghosszabbított éjszakai vágányzári időszakban az Olaszliszka-Tolcsva-Sárospatak állomásközben felállították a felsővezetéki oszlopok nagyobbik részét.

Kérjük, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendről tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

A beruházás a tervek szerint 2019 nyarán fejeződik be. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

A projekttel kapcsolatos további információk és friss képek a kapcsolódó media pool-ból letölthetőek:

https://nif.hu/projektek/2017/06/mezozombor-satoraljaujhely-szuk-keresztmetszet-kivaltas-es-villamositas/

2017. október