Ütemterv szerint haladnak az M25 északi ütemének és az ahhoz kapcsolódó beruházások építési munkálatai

Jövő héttől megszűnik a 25 sz. főúton átépített körforgalmú kereszteződésben kialakított ideiglenes forgalomterelés, hétfőtől már a csomópont valamennyi ágát használhatják az autósok, ennek köszönhetően felgyorsul a közlekedés Egerszalók és a Kőlyuk út (K2 j. út) irányába is.

Az idén májusban elindult kivitelezés keretében megvalósul M25 autóút északi üteme, és ahhoz kapcsolódó beruházásaként megépül az andornaktályai elkerülő, valamint megvalósul az 252 sz. főút rekonstrukciója is.

A vállalkozó folyamatosan végzi az ideiglenes forgalomterelések, közlekedő és szállító utak kiépítését, ellenőrzését és karbantartását. Az elmúlt hónapokban az M25 északi ütemén a főpályán és a csomópontokban is zajlottak a földmunkák, humuszolás, töltés- és áteresz-építés. Ezeken túl többek közt gázvezetékek, kőolaj, kőolajtermék szállítóvezetékek bontási és kiváltási munkálatai is folyamatban vannak.

A 2502. sz. úton a főpályán magastöltés építése és árokburkolat készítése zajlik, a körforgalom továbbépítését, valamint az aszfaltozási munkálatokat végzi a vállalkozó. Az Eger-patak híd alaptest betonozása és a hídfő vasszerelése, és a vasút feletti híd cölöpözése megkezdődött.

A 252. sz. főúthoz kapcsolódóan szintén a töltés-, védőréteg- és szegélyépítését végzik, és az aszfaltozási munkákat követően a megtörténik a rézsűrendezés, valamint a Városi út, vízfolyás feletti híd befejező munkálatai: szegélygerenda készítése, mederburkolás zajlanak. A következő hetekben közműkiváltási munkálatokat, út- és közvilágítás építését végzik, valamint a burkolati jelek felfestése, KRESZ táblák elhelyezése is folyamatban van, a Kőlyuk út (K2 j. út) mellett kiépülő  gyalog és kerékpárút védőkorlátok elhelyezése is megtörténik.

A fejlesztésnek köszönhetően 2018 nyarára az érintett települések tehermentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzitforgalom jelentette balesetveszélytől is.

A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

2017. október