VISSZAADTÁK GYŐRBEN A FORGALOMNAK AZ M1 AUTÓPÁLYA ÉS A 83. SZ. FŐÚT CSOMÓPONTJÁT

Az ígéreteknek megfelelően Karácsony előtt újra használhatják az autósok az M1 autópálya és a 83. számú főút csomópontját. A körforgalmakat Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédéemért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Mayer András, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese adta vissza a forgalomnak.

Az M1 autópálya és a 83. sz. főút csomópontjának átépítési munkái idén augusztusban kezdődtek meg. A cél az volt, hogy az érintett szakaszon gyorsabb legyen az áthaladás, biztonságosabb az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.

A fejlesztés során 1 kilométer hosszon a meglévő 2X1 sávos útból 2X2 sávos út készült fizikai elválasztással. Az M1 autópálya és a 83 sz. főút keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat turbó körforgalomú csomóponttá építik át. Az M1 autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójában közvetlen ág épült ki Pápa felé. Az M1 autópálya hídja alatt a 83-as utat a kapacitás növelés érdekében 2×2 sávra szélesítették ki.

Az M1 autópálya csomópontjában a körforgalmak karácsonyára elkészültek. 2018 márciusában kezdődik meg a harmadik körforgalom kiépítése és a közvilágítás építésének befejezése a teljes szakaszon.

Ebben az ütemben további forgalom korlátozásokra és terelésre, de akár az autópálya csomópont ismételt rövid idejű lezárására is lehet még számítani.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Győr-Moson-Sopron megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte: Azért javasoltam a kormány számára a 83. számú főút, győri bevezető szakasz átépítését, hogy többé ne legyen baleset ebben a kereszteződésben. A kormány a javaslatot elfogadta és nettó 1, 4 milliárd forintot biztosított arra, hogy biztonságosabban lehessen közlekedni. Nyár végén azt ígértük, hogy a munkavégzés ezen részével Karácsonyig elkészülnek a kivitelezők. Ezt az ígéretet teljesítettük.

 Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt mondta: Kérjük, az autósoktól, hogy a kihelyezett útirány jelző táblákat kiemelten vegyék figyelembe, és ezeknek megfelelően közlekedjenek, mivel a helyes sávválasztás ennél a csomópont típusnál rendkívül fontos. A körforgalomba a külső sávból történő belépésnél, a körforgalom külső sávjában, az belső sávból történő belépésnél a körforgalom belső sávjában kell haladni.

 

2017. december