Forgalomterelés az M2 gyorsforgalmi út bővítésének munkálatai miatt

Építési és felújítási munkák miatt 2018. április 9-től forgalomterelésre kell számítani az M2 gyorsforgalmi úton Dunakeszi és Fót térségében. A munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára.

Megkezdődik az M2 gyorsforgalmi út meglévő bal pályájának átépítése, ezért a 17-22 km szelvények között, közel 4,5 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve, 2×1 sávos forgalmi rendben, csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. A le- és felhajtás lehetősége a Dunakeszi-Fót csomópontban biztosított lesz.

A munkálatok az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg, melynek várható időtartama két hét.

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, a meglévő Mogyoródi-patak feletti híd felújításra és szélesítésre kerül, az elválasztósáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését végzi a kivitelező a vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

2018. április