Forgalomterelés mellett folyik a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építése

Forgalmi rend változásra kell számítani 2018. április 4-től az M3 autópálya mogyoródi szakaszán a pályát keresztező híd közbenső pilléreinek építése miatt.

Az M3 autópályán, a 19-20 km szelvények között az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd épül. Várhatón július közepéig zajlik a középső hídpillérek támaszainak építése. A munkálatok idejére az M3 autópálya érintett szakaszán a belső sávot 400 m hosszban mindkét irányban lezárják.

A jelentős napi forgalom miatt irányonként két forgalmi sáv sávelhúzással biztosítja majd a haladást. A meglévő Ring pihenő és az M3 autópályát keresztező Temető út között közel 1 km hosszon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani, mindkét irányban csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd már elkészült pilléreit összekötő fejgerenda zsaluzási, vasalási és betonozási munkálatai is zajlanak, valamint közmű kiváltási- és fakitermelési munkálatokat végzi a vállalkozó.

A munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi.

2018. április