Forgalomterelés van érvényben Érden és Budafok-Tétényen a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal korszerűsítési munkálatai miatt

A kivitelezés 2017 tavaszán kezdődött meg, a munkálatok ütemtervnek megfelelően zajlanak, Érden jelenleg is több helyen folynak a kapcsolódó építési munkálatok. A fejlesztésnek köszönhetően 2020 év végétől 120 km/h sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok a 20,5 km-es vonalszakaszon.

A vasúti pálya rekonstrukciója során elvégzik a Csalogány utcában, a Fácán és a Fürj utca között lévő szennyvízcsatorna kiváltási munkálatait. Emiatt az érintett útszakasz teljes lezárása szükséges, az ideiglenes korlátozás várhatóan 2018. április 23 – május 4. között lesz érvényben. A gépjármű forgalom részére mind a Fácán utcában, a Fogoly utcában, a Fürj utcában és a Csalogány utcában táblával jelezzük a lezárást.  Az érintett útszakaszon lévő ingatlanok megközelítését az építési munkák alatt biztosítjuk.

Átépítés miatt Érden a Duna utcai szintbeni útátjárót tervezetten 2018. április 25 – augusztus 31. között teljesen lezárják a közúti forgalom elől, ez idő alatt a kerékpáros- és gyalogosforgalom sem haladhat át, mivel munkálatok csak a forgalom ideiglenes korlátozása mellett végezhetőek el. A Duna utcai lezárást a Balatoni út felé lehet megkerülni az ideiglenesen megépített aszfalt burkolatú terelőúton.

A vasútvonal fejlesztésének keretében megújul Budafok-Tétényen a 40a vasútvonal Növény utca keresztezésben lévő hídszerkezet, valamit a Növény utca átépítésre kerül. A kivitelezési munkák megvalósításához a Növény utcát 2018. május 03 – 2019. április vége között teljesen lezárják. Ez idő alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogos és kerékpáros közlekedés sem lehetséges az aluljáróban.

A forgalomkorlátozások idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban, a terelések miatt kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek. Megértésüket ezúton is köszönjük!

A február 26-án indult vágányzár miatt továbbra is jelentős menetrendváltozás van érvényben, valamint pótlóbuszok szállítják az utasokat a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt.

A vágányzárral megindultak Kelenföld – Érd felső közötti szakaszon a vágánybontási munkálatok, a Vágóhíd utcai és az érdligeti vasúti híd bontási munkái, továbbá a megállóhelyeken is elbontották az ezidáig meglévő peronokat. Budafok megállóhelyen új, színes zajvédő panelek beépítése folyik, Nagytétény-Diósd állomáson nagy erőkkel zajlanak az új gyalogos aluljáró építési munkái, valamint a biztosítóberendezésnek helyet adó épületek átalakítási munkái is folynak a vonalszakasz állomásain.

A vasúti pálya korszerűsítésének kivitelezési munkálatait a KITÉRŐ 2016 KONZORCIUM, a vonalszakasz biztosítóberendezésének korszerűsítéséhez és ETCS 2 kiépítéséhez kapcsolódó kiegészítő munkálatokat a Siemens KLBA Konzorcium végzi. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

2018. április