TELJES ÚTZÁR A 83 SZ. FŐÚT GYŐRI BEVEZETŐ SZAKASZÁN

A 83 sz. főút, 2×2 sávos győri bevezető szakasz kivitelezése 2018. április 23-tól a következő ütembe lép. Az útpálya vízelvezetése érdekében a 69 kilométerszelvény környezetében, a 83-as út alá egy új 1,2 m átmérőjű átereszt kell beépíteni, amit a Zsigmond Király út térségében az útpálya teljes szélességben történő átvágásával lehet megoldani

Emiatt a 83 sz. főút győri bevezető szakaszán (Malom út – Metró csomópont) az ideiglenes forgalomkorlátozás kialakítása 2018. április 23-án (hétfőn) 8 órától az alábbiak szerint módosul:

A 83 sz. főút a Malom út – Mérföldkő út között TELJES lezárásra kerül.

A 83-as sz. főút – Malom út csomópontban, és a Malom út – Győri úti , és a Decathlon áruház csomópontjában a jelzőlámpát sárga villogó üzemmódba kapcsolják át a szakemberek. A Pápa felől érkezőket a Malom útnál elterelik Ménfőcsanak irányába, hogy a Győri út – Királyszéki útvonalon érjék el a várost.

A Királyszék utca és a Metró áruház bekötő úti csomópontjában ismét ideiglenes körforgalmat alakítanak ki. A Metró áruház melletti úton elérhetővé válik mindkét autópálya-csomópont és a 83 sz. főút győri bevezető szakasza is.

A Győr felől Pápa irányába haladó autósok a 83-as sz. főúton mindkét autópálya felhajtóját tudják használni. A lezárás miatt a Metro áruház melletti bekötőúton keresztül kerülnek elterelésre Ménfőcsanak irányába a Királyszék – Győri – Malom úton keresztül, hogy ismét elérjék a 83 sz. főutat.

A Mérföldkő utcát az átépítés alatt lévő útszakaszon keresztül célforgalommal lehet elérni.

A forgalomtorlódások elkerülése érdekében napközben a 83. sz. főút Malom út, Malom út – Győri úti csomópontban rendőri forgalomirányításra kell számtani.

A teljes zárás ideje alatt a kerékpáros közlekedést is elterelik Ménfőcsanak irányába, mivel az áteresz építéséhez a 83 sz. főút melletti kerékpárutat is elbontják.

A közlekedők tájékozódását a kihelyezett sárga hátterű jelzőtáblák segítik.

A 83. sz. út lezárása előreláthatólag 2018. április 28-ig lesz érvényben.

2018. április