Forgalomterelés és útzár az M3 autópálya új csomópontjának építése során

Forgalmirend-változásra kell számítani 2018. június 15-től az M3 autópálya mogyoródi szakaszán. A hétvégétől kezdődően tervezetten július végéig lezárják a 21102. j. utat.

A korlátozásra a körforgalom további építési munkálatai miatt van szükség, ez idő alatt mindkét irányban csökkentett, 40 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A Budapest felől érkezők a Ring pihenőt elhagyva a 21102 sz. úton közlekedve körülbelül 400 m után jobbra hajthatnak rá az újonnan épült útszakaszra, mely a VIP korrekción keresztül visszaköt a meglévő Hungaroring főbejáratától érkező Ecclestone útba, ahonnan a megszokott közlekedési rendben haladhatnak tovább Mogyoród irányába.

A Hungaroring, illetve Mogyoród irányából érkezők az Ecclestone útról az M3 autópálya előtt körülbelül 200 m-re balra hajthatnak rá az újonnan épített útszakaszra, melyen keresztül elérik a régi 21102 sz. utat illetve az M3 autópálya feletti hidat.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi. A kivitelezés nettó értéke: 4 998 999 888 Ft.