Forgalomterelés mellett folyik a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont építése

Forgalmi rend változásra kell számítani 2018. június 4-től a 21102 j. úton.

Félpályás útzárra készülhetnek a közlekedők a 21102 j. úton az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon. A tervezetten két hétig tartó korlátozás a déli körforgalom bekötő ágának építése miatt szükséges, ez idő alatt mindkét irányban csökkentett, 50 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A munkavégzés ideje alatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpák irányítják, és kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

A tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd szélső pillérei már elkészültek. Ideiglenes forgalomterelés mellett zajlik az autópályát keresztező híd középső támaszának építése. Az átadott munkaterületeken, fakitermelési, humuszleszedési és közműkiváltási valamint töltésépítési munkálatok folynak.

A munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a HE-DO Kft. – Penta Kft. – KM Építő Kft. konzorcium végzi.