Péntek reggel megváltozik a forgalmi rend az M3 autópálya mogyoródi szakaszán

Befejeződött a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új, autópályát keresztező híd középső támaszának építése, ezért mindkét oldalon megszűnik a sávelhúzás és újra megnyitják a forgalom előtt a belső sávokat.

Az M3 autópálya fenti szakaszának bal pályáján szombattól visszaáll az eredeti forgalmi rend. A belső forgalmi sáv lezárása megszűnik, és újra 130 km/h sebeséggel haladhatnak a Budapest felé közlekedő autósok.

A pálya jobb oldalán, a Budapest irányából érkezőknek  is megmarad a két forgalmi sáv, viszont 100 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben várhatóan június 26-ig, mert a leállósávot közel 1,5 km hosszan lezárják az ott folyó munkálatok miatt. A beruházás ütemezésénél fontos szempont volt, hogy a Forma-1 futam idején a lehető legkevesebb zavartatás mellett haladhasson az átmenetileg megnövekvő forgalom. Emiatt a következő két hétben építik ki azokat az ideiglenes fel- és lehajtó csomóponti ágakat, amiket a verseny ideje alatt használhatnak az autósok. A közlekedést rendőri irányítás segíti majd. Július 26-29 között a csomópont kivitelezési munkáit is szünetelteti a kivitelező, a versenyt követően, az ideiglenesen használható fel- és lehajtó ágakat ismét elzárják a közforgalom elől, hogy tovább folytatódhasson az építkezés.

A beruházás további munkálatai is ütemterv szerint haladnak. Jelenleg közműkiváltásokat végzi a kivitelező, továbbá földmű-, pályaszerkezet- és háttöltés építési munkálatok folynak.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.