Új híd épül az M2 autóúton a Gödöllői út és a meglévő vasútvonal felett

A hídgerendák beemlése miatt éjszakai munkavégzésre és ideiglenes forgalmi rend változásokra kell számítani az M2 autóúton.

Vác déli forgalmi csomópontjának környezetében megvalósuló új híd építése látványos szakaszba ért, 2018. augusztus 6-án és 2018. augusztus 7-én éjszaka emelik be a hídgerendákat.

A munkálatokat biztonsági okokból csak a Gödöllői út az M2 gyorsforgalmi út alatti szakaszára vonatkozó teljes útzár mellett tudják elvégezni, ezért várhatóan 2018. augusztus 6-án és 2018. augusztus 7-én 23:00 órától másnap reggel 4:30-ig a Gödöllői úton haladó forgalmat ideiglenesen átterelik a 2. sz. főút – Vác Külső Rádi út – Vácduka Kossuth Lajos út útvonalra.

A munkálatok az M2 autóútra történő felhajtást Vác felől Budapest felé, illetve Gödöllő felől az országhatár felé nem befolyásolják.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.