Ütemterv szerint zajlanak a munkálatok az M2 Budapest-Vác közötti szakaszon

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon. Tehermentesülnek az átmenő forgalom alól 2. sz. főút menti települések: Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác. A beruházásnak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá is válik a közlekedés, és csökken a balesetek száma.

A beruházásnak köszönhetően Budapest és Vác között, a teljes 19,6 km-es szakasz 2X2 sávos, burkolt leállósávokkal kialakított gyorsforgalmi úttá épül át. Új fel- és lehajtó ágak kiépítésével Fótnál félcsomópont épül, amely közvetlen kapcsolatot teremt Budapest irányába. Sződligeten és Dunakeszi északi részénél új különszintű csomópontokat alakítanak ki, az utóbbinál a már meglévő komplex pihenő a csomóponttal kombinált pihenővé épül át. A beruházás részeként megújul 14 híd, valamint 5 új híd is épül, ebből egy a Budapest-Vác vasútvonal felett ível majd át. A zajhatás csökkentésének érdekében összesen 2,8 km hosszúságban zajárnyékoló fal épül. A meglévő vízbázist összesen 6 km-es hosszúságban burkolt árok védi majd, továbbá összesen 4,5 hektáros területen csereerdőt telepítenek.

Aktuális forgalmi változásokról tájékozódhat a NIF Zrt. és az Útinform oldalán.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A beruházásról további képek és videók a projektlapoknál a galériákban érhetőek el, az M2 Budapest-Vác közötti szakaszának fejlesztését érintően az alábbi linken:

M2 gyorsforgalmi út megvalósítása Budapest-Vác

 

2018. szeptember