Forgalmi rend változás lép érvénybe a mai naptól a Püspökladány- Ebes vasúti vonalszakasz korszerűsítése miatt

A kabai felüljáró és csatlakozó úthálózat építése miatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hónapokban.

A vasútvonal korszerűsítése kapcsán a 4. sz. főút és a 3407. j. nádudvari út csatlakozásánál a projekt keretében új különszintű csomópont épül. Jelenleg folyamatban van a hídfők kialakítása, illetve a munkálatok következő lépéseként a kivitelező megkezdi a felhajtóág töltésépítését is. Az építés miatt kb. 250 m hosszan lezárják a 3407. j. közutat 2018. október 12-től.

A következő hónapokban fennálló lezárás ideje alatt aszfalt burkolatú terelőúton haladhat majd a közúti közlekedés. A most kialakított forgalmi rend a kabai különszintű csomópont ideiglenes forgalomba helyezéséig, várhatóan 2019. április végéig áll majd fenn. A terelések idején a kihelyezett ideiglenes terelő- és forgalomirányító táblák segítenek az eligazodásban.

Az okozott esetleges kellemetlenségek miatt előre is elnézésüket és megértésüket kérjük.

A vonalszakasz fejlesztése ütemterv szerint halad. A Kaba – Hajdúszoboszló szakaszon lévő műtárgyak átépítése folyamatban van. A nyíltvonali vonalszakaszok ideiglenes forgalomba helyezése az idén várható, jelenleg már csak Kaba-Hajdúszoboszló bal vágány átépítése zajlik. Ebes állomás vágányhálózatának átépítése is befejeződhet ez év végéig, jövőre pedig Hajdúszoboszló és Kaba állomás átépítése kezdődik el.

A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani.

Kérjük, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál vagy az állomási hirdetményekből.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz teljes átépítése – az idén ősszel indult Ebes-Debrecen közötti szakasz fejlesztésével együtt – 2020 szeptemberében fejeződhet be. A beruházásoknak köszönhetően korszerű vasúti létesítmények szolgálják majd ki az utasok igényeit. A Püspökladány – Debrecen vasútvonal korszerűsítésének célja a szolgáltatási színvonal növelése, a menetidő csökkentése, megteremtve a biztonságos és környezetbarát közlekedés, együttesen a terület fejlődésének lehetőségét.