Változik a 21. sz. főút Nógrád megyei szakaszán kialakított ideiglenes forgalomterelés

Mátraverebély belterületén tervezetten három héten át megváltozott forgalmi rend van érvényben. A 21. sz. főút érintett szakaszán tervezett csomópont építési munkái miatt a Vasút úton egy hete útszűkületen keresztül haladhat a forgalom, október 18-tól pedig lezárják a Vasút út ezen részét.

Két hétre megszűnik a gépjárművel való fel- és lehajtási lehetőség Mátraverebély, Vasút út északi ága és a 21. sz. főút között. Az ideiglenes forgalomterelés 2018. október 18-tól lép életbe, és várhatóan november elejéig tart majd. A korlátozás alatt a település északi része a párhuzamos mellékúton lesz megközelíthető gépjárművel, melyre Hatvan felől a Tari csomóponton keresztül, Salgótarján irányából Bátonyterenye (Zrínyi utca) felől csatlakozhatnak rá az autósok.

A gyalogosforgalom részére az átjárás a lezárás ideje alatt is biztosítva lesz. A munkaterületen keresztül, mobil kerítéssel lehatárolt sávban lehet majd közlekedni.

A 21. sz. főút kétirányú forgalma sem változik, a haladás 2×1 sávon folyamatosan biztosítva lesz ebben az időszakban is.

A terelések idején a kihelyezett ideiglenes terelő- és forgalomirányító táblák segítenek az eligazodásban. Az erre közlekedők szíves megértését és türelmét kérjük a munkálatok során.

A 21. sz főút Nógrád megyei két szakaszának építése a tervezett ütemezésnek megfelelően halad, 2019 tavaszán fejeződhetnek be a munkálatok. A 21. sz. főút öt szakaszán összesen 26,1 km hosszan valósul meg a négynyomúsítás. A fejlesztésnek köszönhetően javul a közlekedés színvonala és biztonsága, és megvalósul Salgótarján bekötése a hazai gyorsforgalmi úthálózatba.

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.