Pár napra lezárják az ebesi átjárót a közúti forgalom elől

Tervezett ütemben halad a Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasz átépítése, az Ebes állomáson zajló a vágányépítési munkálatok miatt forgalmi rend változás lesz a következő napokban.

A munkálatok miatt tervezetten idén még egy alkalommal lesz lezárva az ebesi vasúti átjáró. Ezen időszakokban a gyalogos és kerékpáros forgalom átjárhatósága folyamatosan biztosított lesz, de ezen túl kizárólag építési forgalom közlekedhet keresztül rajta, egyéb közúti forgalom bonyolítására az átjáró nem lesz alkalmas. Ebes vasútvonaltól délre eső részét és innen Debrecent a hajdúszováti 4805. sz. főút és az újonnan kiépített szennyvíztelepi útról lehet megközelíteni autóval.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást és a forgalom folyamatos haladását az utakon. A zárással párhuzamosan a tereléssel érintett utakon a forgalom folyamatosan haladni tud majd a közúti szabályoknak megfelelően.

Az ebesi vasúti átjáró lezárásainak várható időpontja:

2018. november 24. 19:00 óra – 2018. november 29. 20:00 óra

Jelenleg Kaba – Hajdúszoboszló nyíltvonali szakasz vágányának és az ezen szakaszon lévő műtárgyak átépítése, Ebes állomás vágányhálózat átépítésének utolsó fázisa, valamint a kabai felüljáró és a csatlakozó utak építése zajlik. A Kaba – Hajdúszoboszló vonalszakasz, illetve Ebes állomás ideiglenes forgalomba helyezése tervezetten 2018. december, a felüljáró forgalomba helyezése tervezetten 2019. május. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve éjszaka lehet számítani.

Kérjük, hogy utazás előtt a vágányzárakról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál vagy az állomási hirdetményekből.

A beruházásnak köszönhetően emelkedik a vasúti szolgáltatás színvonala, korszerű vasúti létesítmények szolgálják ki az utazóközönséget 2020 őszétől Püspökladány és Ebes között.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg