Ütemtervnek megfelelően zajlik az Orfalu-Büdfalva közötti kerékpáros összekötő út építése

A NIF Zrt. vállalt feladata az Orfalu–országhatár közötti kerékpáros összeköttetés megépítése, mely a magyar-szlovén határszakasz tekintetében biztosít új kerékpáros közúti kapcsolatot.

A beruházás a Szlovénia – Magyarország határon átnyúló együttműködési program keretében, a Vas Megyei Önkormányzat által benyújtott Guide2Visit pályázat keretében valósul meg. Az együttműködő partnerek célja a szlovén-magyar határ menti területek turisztikai, közlekedési integrációjának javítása. Az 1,3 km hosszú kerékpáros összekötő útszakasz kivitelezője a Vértes Aszfalt Kft., a kivitelezés nettó értéke 284.825.215 forint.

A kivitelezési munkálatok 2018. áprilisban kezdődtek meg, és jelenleg is folyamatban vannak. Az első 6 hónapban az útépítéshez szükséges előkészítési feladatokat a kivitelező elvégezte, melyek többek között tartalmazták a fakivágást, bozótirtást, humuszleszedést, területelőkészítő földmunkát, tereptárgyak bontását, védő- és javítóréteg építését, vízvezeték kiváltását, és az átereszek elhelyezését.

A kivitelezés tervezett befejezése 2019. március végén várható.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

2018. december