Ideiglenes forgalmi rend változás várható az M3 mogyoródi szakaszán az új felüljáró építési munkálatai miatt

A következő napokban tervezi a kivitelező az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró pályalemezének építéséhez szükséges állványzat felhelyezését. A munkálatok elvégzése miatt forgalmi rend változásra kell számítani az érintett szakaszon.

Amennyiben az időjárás engedi, 2019.01.24én és 2019.01.25-én, mindkét nap 10:00 – 15:00 óra között megkezdődnek a munkálatok az autópálya Budapestről Nyíregyháza irányába haladó oldalán. Emiatt az érintett, körülbelül 500 méter hosszú szakaszon időszakos forgalomterelések várhatóak. Az állványzat felállításához először a külső és a leálló sávot zárják le, majd a szükséges munkálatok elvégzését követően ezeket a sávokat megnyitják, hogy a belső sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak. Így az építési munkálatok alatt legalább egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok 80 km/órás sebességkorlátozás mellett.

Ezt követően – az előrehaladás és időjárás függvényében – várhatóan 2019.01.28-án és 2019.01.29-én, mindkét nap 10:00 – 15:00 óra között, a Budapest felé haladó pálya felett folytatódnak a munkálatok, hasonló terelési kialakítással.

Először a belső sávot zárják le, majd a szükséges munkálatok elvégzését követően ezt a sávot megnyitják, hogy a külső és a leálló sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak. Az építési munkálatok alatt ebben az időszakban is legalább egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok 80 km/órás sebességkorlátozás mellett.

A forgalomterelések idején kérjük fokozott figyelemmel vezessenek. Türelmüket és megértésüket előre is nagyon köszönjük.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és az 2101. j. út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara. A távlati fejlesztések figyelembevételével kialakított csomópont, és a hozzá kapcsolódó összekötő út megnyitja a környező települések megközelítésének lehetőségét. Az út és hídépítés kedvezően hat a forgalombiztonságra, az életminőségre és a térség versenyképességére is.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

2019. január