Éjszakai munkavégzésre kell számítani Érden a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal kivitelezési munkálatai során

Az Érd – Érd alsó összekötő vágány kivitelezési munkái elnevezésű beruházás miatt a következő hetekben Érden éjszaka is dolgoznak a kivitelezők. A Velencei út felett létesítendő új híd előkészítő munkálatai miatt a Velencei úton ideiglenes korlátozás szükséges.

Az előkészítő munkálatok része a szádolás (földmegtámasztás), amelynek az elvégzéséhez a vasúti felsővezeték feszültségmentesítése szükséges. A munkálatokra emiatt csak éjszaka kerülhet sor.

A munkálatok tervezetten 2019. március 31-ig 01:00 és 04:00 között, illetve 2019. április 10-15. között 01:00 – 02:00 és 03:00 – 04:00 időszakban zajlanak majd.

A félpályás terelés ideje alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése elkülönített útvonalon, valamint a közúti és buszközlekedés váltakozó irányú jelzőlámpás irányítás mellett egy forgalmi sávon folyamatosan biztosított lesz.

A lezárás ideje alatt, és az éjszakai szádolás okozta hangos munkavégzés miatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

Az Érd – Érd alsó összekötő vágány kivitelezési munkái projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként megépül az Érd – Érd alsó állomás közötti összekötő vágány, amely közvetlen kapcsolatot létesít a 30a és a 40a vonalak között. Ez jelentős többletkapacitást eredményez a mai állapothoz képest. 1355 m hosszan új vasútvonal létesül. A pálya 80 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. A projekt keretében új felsővezeték, távközlési hálózat, vonatbefolyásoló- és biztosítóberendezések, valamint híd épül.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.

2019. március