Forgalomterelésre kell számítani a 67. sz. főút építésénél

A 67. sz. főút építésének folytatása miatt néhány helyen szükségessé vált a forgalom átterelése a már elkészült útszakaszokra.

Vadépuszta és Mernyesztentmiklós között (Vadépuszta települést elhagyva) egy 900 méteres szakaszon; valamint Somogybabod és Somogytúr között (Somogytúr település előtt) egy 725 méter hosszú szakaszon a forgalom már az újonnan megépült 6714. jelű összekötő utat használhatja. Utóbbihoz kapcsolódóan Somogytúr határában 400 méteren az újonnan épülő főút jobb pályájára terelték át a forgalmat, amelyen továbbra is egy-egy sávon haladhatnak a közlekedők. Az utóbbi két létesítményt egy ideiglenes úttal kapcsolták össze. A forgalom terelésére azért van szükség, hogy megépíthető legyen az újonnan épülő főút bal pályája, és a somogytúri turbó körforgalom.

A beruházás uniós forrás felhasználásával valósul meg. A 33,2 kilométeres, Kaposfüred és Látrány elkerülő közötti ütem kivitelezését a STRABAG Építő Kft., STRABAG AG ÉS A SOLTÚT Kft. által alkotott S+S R67 Konzorcium nettó 65, 7 milliárd forintból valósíthatja meg.

2019. március