Éjszakai munkavégzés és forgalomkorlátozás a 4. számú főúton Debrecen határában gerendabeemelés miatt

Az Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz teljes átépítése vasútfejlesztési projekt keretében épülő közúti felüljáró gerendabeemelési munkálatai miatt éjszakai munkavégzésre és több alkalommal néhány perces teljes útzárra kell számítani a 4. sz főúton a Határ út keresztezésében.

Az Ebes-Debrecen szakasz teljes átépítése és kapcsolódó munkák megvalósítása elnevezésű beruházás keretén belül épül a vasútvonal és a 4. sz. főút feletti felüljáró. A projekt látványos szakaszába ért. Április közepén több alkalommal az éjszakai órákban emelik be a híd gerendáit.

Éjszakai munkavégzés várható április 12/13-án és 13/14-én éjszaka a vasút felett, valamint 14/15-én és 15/16-án éjszaka a 4. sz. főút felett.

A főút feletti gerendák beemelése (április 14/15-én és 15/16-án éjszaka) biztonsági okokból a 4. sz. főút-Határ út kereszteződésében teljes útzár mellett zajlik majd. Ezeken a napokon 21 órától másnap reggel 6 óráig néhány perces időszakokra mindkét irányban lezárják majd a főutat egy-egy gerenda felhelyezésének idejére.

A munkálatok rendőri biztosítás mellett zajlanak.

Az Ebes-Debrecen szakasz teljes átépítése és kapcsolódó munkák beruházás eredményeképp csökken a vasúti utazási idő Ebes és Debrecen városok között. Az új felüljárónak és a körforgalomnak köszönhetően gördülékenyebb lesz a közúti közlekedés a 4-es számú főúton, nő a közlekedés színvonala és az utasbiztonság, valamint csökken a környezetszennyezés és a közlekedési zaj.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

 

 

2019. április