Jól haladnak a munkák Győrben az 1. sz. főúton, a Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között

Az 1. sz.főút 2×2 sávos bővítése során 2018-ban elkészült a főút városból kifelé vezető oldalának szélesítése. Határidőre befejeződött a Tóth László utcai felüljáró félpályás megépítése, így a múlt év december 17-e óta már azon haladhat a forgalom.Az idei év tavaszán megkezdődött az 1. sz. főút város irányába tartó sávjainak szélesítése és az új pályaszerkezet megépítése. A Tóth László utcai műtárgy Aréna parkoló felőli részén a hídfők elkészültek, a gerenda beemelés április első hetében megtörtént. Az 1. sz. főúton elindult a meglévő hidak fél pályában történő felújítása. A burkolat lemarása és a szegélyek elbontása már megtörtént.

A város felől a Dohány utca irányába az Iparcsatorna felett kiépülő „A” ágon a beton alapréteg elkészült, erre jönnek majd a pályaszerkezeti rétegek. Készen van a csatorna feletti új híd. Már csak a befejező munkák vannak hátra.

A Dohány utcában a burkolat szélesítés, csatorna, szegély építés a bal oldalon elkészült és félpályában a kötőréteg terítés is befejeződött.

A Reptéri úton a régi burkolat elbontása és az új pályaszerkezet betonozása megtörtén. A Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál a körforgalom kialakítása megkezdődött.

A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

2019. április