VÁLTOZIK A FORGALMI REND AZ M0 AUTÓÚT SZIGETSZENTMIKLÓSI CSOMÓPONTJÁNÁL

Megkezdődnek a felújítási munkálatok az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjában: 2019. április 2-ától lezárják a csomópont M1 autópálya felé vezető felhajtóját.

A szigetszentmiklósi csomópont bontási és építési munkái miatt várhatóan 2019 augusztusáig megszűnik az M0 autóútra való felhajtás lehetősége a szigetszentmiklósi csomópontban az M1 autópálya felé vezető irányba. Az erre közlekedők a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halásztelki csomópontban tudnak az M1 autópálya felé felhajtani az M0-s autóútra.

A korlátozás az M5 autópálya irányába történő felhajtást, illetve a Szigetszentmiklós irányába történő lehajtást nem érinti. A lehajtás májusig mindkét irányból biztosítva lesz a csomópontban.

Az M1 autópálya irányába haladó pályaszakasz lezárásánál fontos szempont volt, hogy a Szigetszentmiklósi csomópont a lehető legrövidebb ideig legyen elzárva a forgalom elől, így pályazár során május közepéig a leállósávon keresztül biztosítva lesz a lehajtás Szigetszentmiklós irányába. A pihenőhely belső útján továbbra is elérhető az 51101 j. út, az üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland M0 Hotel Étterem megközelítése.

A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

Az áprilisban lezárt közel 6 km hosszú útszakaszt augusztus első felétől 3 ütemben adják majd vissza a forgalomnak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

2019. április