Hamarosan elkészül az M3 autópálya új felüljárója

Az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró állványzatának bontása és a hídépítés befejező munkái miatt 2019. május 20-tól ideiglenes forgalmirend-változásra számíthatnak a közlekedők.

A meglévő állványzatot a Nyíregyháza irányába vezető oldalon 2019. május 20-án, míg a Budapest irányába vezető oldalon 2019. május 21-én bontják el.

Az állványzat elbontását követően a kivitelező sóvédelmi bevonattal látja el az autópálya feletti hídszerkezeteket. A biztonságos munkavégzés érdekében mobilterelések kiépítése szükséges, melyet az időjárás függvényében 2019. május 22-23-ára terveznek.  A munkálatok 2019. május 22-én a Nyíregyháza irányába vezető oldalon kezdődnek, 2019. május 23-án pedig Budapest irányába vezető oldalon számíthatnak időszakos sávzárásokra az autósok.

A tereléseket csúcsforgalmi időszakon kívül, 09:00 – 15:00 óra között építik ki. Először a belső sávot zárják le, majd a szükséges munkálatok elvégzését követően ezt a sávot megnyitják, hogy a külső és a leálló sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak. A munkavégzés ideje alatt 80 km/órás sebességkorlátozás mellett egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok.

Az ideiglenes forgalmi rend – az időjárás és az előrehaladás függvényében – tervezetten május végéig áll fenn. Kérjük, fokozott figyelemmel vezessenek. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és az 2101. j. út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara.

A felüljárón jelenleg a hídszegélyek zsaluzását, vasszerelését és betonozását végzi a kivitelező. Folyamatban van a déli körforgalom csomóponti ágainak aszfaltozása, illetve a járható gyűrű térkövezési munkái is. Az északi körforgalom esetében jelenleg földmunka, javító- és védőréteg építés, valamint a terelőszigetek kialakítása zajlik. A vízépítési munkák is a végükhez közelednek, megkezdődött a vizesárkok burkolása és az energiatörők telepítése, a rézsűs felületeken pedig füvesítés és cserjék telepítése zajlik.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.