Ideiglenes forgalomterelés mellett dolgoznak a 471. sz. főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszán

Megkezdődik a főpályát érintő munkavégzés a Debrecen - Hajdúsámson közötti szakaszon, így 2019. május 15-től félpályás lezárásra számíthatnak a közlekedők a 471. sz. főúton.

A 471. sz. főút mellett Debrecen határában mintegy 1200 m hosszan, a főúton pedig 300 m hosszon zajlik a kivitelezés. A munkálatok miatt 2019. június végéig félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a főút Hajdúsámson irányába vezető jobb oldalán. A Salakos utca és a Madár utca között 300 méter hosszú szakaszon jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom, míg a reggel 6:30 és 8:30 közötti időszakban jelzőőrös forgalomirányítás segíti a közlekedést az érintett szakaszon.

A munkálatok ideje alatt jelentős menetidő-növekedéssel számolhatnak az autósok.

A beruházás ütemterv szerint halad, a fakivágási, bozót- és cserjeirtási munkálatok lezajlottak, jelenleg az érintett közművek kiváltása és az útburkolat bontása van folyamatban.  A kivitelezés várható befejezése: 2020. III. negyedév.

Kérjük az arra közlekedők türelmét, fokozott figyelmét és a forgalomkorlátozás betartását.

A kivitelezés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban, hazai forrásból valósul meg.