Forgalmi változás az M15 autóút építésénél

2019. június 28-án, pénteken 8 órától az M15 autóút elkészült jobb pályájának újabb szakaszaira terelik a forgalmat. Így már mintegy 9,3 km hosszon fog haladni a kétirányú forgalom a jobb pályán.

A terelés miatt az M1 autópályáról Rajka – országhatár irányába haladók zavartalanul tudnak közlekedni, a hegyeshalmi le- és felhajtó ág megnyitásra kerül.

A Rajka – országhatár irányból a terelés miatt a hegyeshalmi csomópont le- és felhajtó ága lezárásra kerül, ezért Budapest irányába zavartalanul haladhat a forgalom, Bécs valamint Hegyeshalom irányba az M1 autópálya mosonmagyaróvári csomópontjába terelik a közlekedni kívánó gépjárműveket, majd a csomópontban megfordulva az úticélok az M15 és M1 gyorsforgalmi utakon érhetőek el.

A rajkai csomópont továbbra is lezárva marad az M1 autópálya felől érkezők és Rajkáról az M1 autópálya felé haladók számára. A csomópont másik két ága használható.
A lezárások miatt az M15-ös autóút használatát csak annak javasoljuk, akik Szlovákiába szeretnének közlekedni, mivel aki ráhajtott az autóútra a rajkai csomópont lezárása miatt már nem tud, csak Szlovákiában lehajtani róla. A szlovák autópálya díjköteles.

2019. június