Ideiglenes forgalmirend-változás a Nagytétényi úton

A Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése elnevezésű beruházás miatt ideiglenesen lezárják a Nagytétényi utat a Budatétényi sorompó környezetében.

A munkálatok megvalósításához (közműkiváltás, útépítés-szegélyépítés, aszfaltozás) a Nagytétényi út ideiglenes lezárása szükséges, tervezetten a következő ütemezés szerint:

2019.06.29. 13:00 – 2019.07.19. 18:00 között Nagytétényi út lezárva, kerülőút a Növény utcai aluljárón.

A kizárás ideje alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése a lezárt szakaszon a járdán folyamatosan biztosított lesz. Közmű- és útépítési munkálatok végett a Nagytétényi út a közúti forgalom számára folyamatos lezárás alatt lesz.

A közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút a Növény utcai aluljárón.

A Növény utcai különszintű vasúti átjáró − az ideiglenes forgalomátvezetés ideje alatt − irányonként 1-1 sávban járható a forgalom számára.

A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

A Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése beruházás részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.

2019. június