IDEIGLENES FORGALOMSZABÁLYOZÁS MELLETT DOLGOZNAK NYÍREGYHÁZÁN A 36. SZ. FŐÚT, SZÉLSŐBOKORI ÚTI ÉS FOKOS UTCAI CSOMÓPONTBAN

Megkezdődik a tervezett körforgalmi csomópont építése a Tiszavasvári út (36. sz. főút) - Szélsőbokori út – Fokos utca kereszteződésében, így 2019. június 21-től forgalomkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedők.

A kivitelezési munkálatok több ütemben valósulnak meg.

  1. ütem: A Fokos utcát lezárják. A 36. sz. főút széles burkolata lehetővé teszi, hogy a forgalom ebben az ütemben két sávon lebonyolódhasson. A munkavégzés ideje alatt a Fokos utca és az Esély Centrum, a kijelölt gyalogos-átkelőhely után, a meglévő kapubejárón és a belső, zúzottkő burkolatú úton keresztül ideiglenesen megközelíthető.
  2. ütem: A Szélsőbokori utat lezárják, ezért terelőút kijelölése szükséges. A főúton félpályás útlezárásra lehet számítani, a váltakozó irányú forgalmat három fényjelzős forgalomirányító berendezés irányítja majd.
  3. ütem: Már rendelkezésre áll a teljes körpálya, így a körforgalom forgalmi rendjét ki kell alakítani és ennek megfelelően történik majd a továbbiakban a munkaterület forgalmának szabályozása.
  4.  ütem: Kopóréteg aszfaltozása váltakozó irányú forgalom fenntartással, jelzőőrös forgalomirányítás mellett történik majd.

A munkavégzés idejére az érintett autóbusz-megállókat ideiglenesen áthelyezik.

A kivitelezés várható teljes befejezése: 2019. december hónap.

Kérjük, az arra közlekedők türelmét, fokozott figyelmét és a forgalomkorlátozás betartását!

 

2019. június