Lezárják az M0 autóút 6. sz. főút csomóponti lehajtóját

Az M0 autóút rekonstrukciós munkái miatt 2019. június 15-től lezárják az M0 autóút és a 6. sz. főút csomópontjában az M0 autóút M1 autópálya felé vezető útpályájának lehajtóját, így a Csepel-sziget felől érkezők a következő, M6 autópályánál lévő csomópontban hajthatnak le az autóútról. A kihajtót várhatóan szeptembertől használhatják újra a közlekedők.

Az M0 autóút 6. sz. főút csomópontjában zajló munkálatok olyan fázisba értek, hogy a felhajtási lehetőség ideiglenes megszüntetése után már a lehajtó forgalom előli elzárására is szükség van. A csomópontban és környezetében a meglévő aszfaltburkolatot elbontja a kivitelező, és helyére új beton burkolatot épít. Az új szegélyek és padkák kialakítására valamint a szükséges vízelvezetés kiépítésére is sor kerül a lezárás ideje alatt.

A korlátozás ideje alatt az M0 autóutat az M0-M6 csomópontban tudják elhagyni a közlekedők, és az M6 autópálya Érd észak kihajtóján keresztül érhetik el a 6. sz. főutat. Ez idő alatt az M6 autópálya érintett szakasza díjmentesen használható.

A Budapest belvárosa felé tartó járművek pedig az M0–M6 lehajtótól a Párhuzamos út – Nagytétényi út – Növény utca útvonalon haladva hajthatnak rá 6. sz. főútra.

Az új, lényegesen teherbíróbb beton burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a maximális terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalom igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken. Kérjük a közlekedők fokozott figyelmét, megértését és türelmét.

A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

2019. június