Nagy erőkkel folyik a munka az M25 autóút déli ütemén

A szakaszon található hidak gerendáinak beemelésére 2019. június 15-18. között kerül sor. Forgalomkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők.

Az építkezés fontos pontjához érkezett, a jövő héten helyére emelik az M3 autópálya fölött átívelő felüljáró gerendáit. A munkálatokat a lehető legkisebb zavartatás érdekében csak éjszaka végzik, nem zavarva a nappali közlekedést.

A Budapest irányába vezető oldalon június 15-én 22:00 – 06:00 óra között lezárják a pályát, a forgalmat pedig Füzesabonyi csomópontnál a 33. sz. főútra terelik. A közlekedők a Dormánd – (31 sz. főút) – Tenk – (3208 sz. összekötőút) – Erdőtelek – (3208 sz. összekötő út) – M3 Káli csomópont útvonalon keresztül juthatnak vissza az M3 autópályára.

A Nyíregyháza irányába vezető oldalon június 16-án 22:00 06:00 óra között kerül sor a gerendák beemelésére, így a forgalmat a Káli csomópontnál leterelik az autópályáról. Ezen a pályaoldalon szintén az Erdőtelek, Tenk, Dormánd útvonalat használva, a Füzesabonyi csomóponton keresztül juthatnak vissza az autósok az M3 autópályára.

Az eligazodást ideiglenes útbaigazító és egyéb előjelző táblák segítik majd.

Az M25 autóút és a 3. sz. főút csomópontjában 2019. június 18-án emelik a helyére a hídgerendákat. A munkálatok itt nem járnak forgalomkorlátozással.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.