Elkészült a kerékpáros összeköttetés Lendvadedes-Dedeskecskés és Hosszúfalu (Dolga vas) között

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a magyarországi Lendvadedes és a szlovén Hosszúfalu (Dolga vas) között. Az elkészült 1,89 km hosszú utat a közlekedők 2019 májusa óta használhatják.

A két települést összekötő kerékpáros útvonal kivitelezési munkálatai 2018 tavaszán kezdődtek meg. A kivitelezés ütemtervnek megfelelően haladt, és a szerződésben rendelkezésre álló 12 hónapos határidőre a munkálatok befejeződtek.A műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2019. április 1-jén került sor. A kerékpáros összeköttetés közlekedési hatóság általi forgalomba helyezése 2019 májusában megtörtént.

A beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében a Zala Megyei Önkormányzat által benyújtott IronCurtainCycling (SIHU115) pályázat keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával és a Magyar Állam támogatásával.

A fejlesztést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a Vértes-Út Építő és Szolgáltató Kft. végezte nettó 371.440.250 forint értékben.

2019. szeptember