Elkészült a kerékpáros összeköttetés Orfalu és Bűdfalva között

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a magyarországi Orfalu és a szlovén oldali Bűdfalva (Budinci) között. Az elkészült 1,29 km hosszú utat a közlekedők 2019 júniusa óta használhatják.

A két település közötti kerékpáros összeköttetés kivitelezési munkálatai 2018 áprilisában kezdődtek meg. A kivitelezés ütemtervnek megfelelően haladt, és a szerződésben rendelkezésre álló 12 hónapos határidőre a munkálatok befejeződtek. A műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2019. április 9-én került sor. A kerékpáros összeköttetés közlekedési hatóság általi forgalomba helyezése 2019 júniusában megtörtént.

A megépült útszakasz Orfalu belterületi szakaszán halad végig, majd a lakott területet elhagyva folytatódik egészen a szlovén határig. Az elkészült − 74189 jelű − út a meglévő önkormányzati út vonalvezetésének figyelembevételével került kialakításra az épületek meghagyásával.

A beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a Vas Megyei Önkormányzat által benyújtott Guide2Visit (SIHU101) pályázat keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával és a Magyar Állam támogatásával.
A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában Vértes Aszfalt Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. kivitelezésében valósult meg nettó 284.825.215 forint értékben.

 

2019. szeptember