ÚJABB 3 KILOMÉTERES SZAKASZT ADTAK ÁT A FORGALOMNAK AZ M4 GYORSFORGALMI ÚT ÉPÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN PEST MEGYÉBEN

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának kivitelezéséhez kapcsolódóan Cegléden, az M4-311 sz. főút csomópontját is birtokba vehették az autósok. A forgalom átterelését követően az M4-311 sz. főút csomópontja akadálymentesen, 2x2 sávban átjárható.

Ezzel párhuzamosan részlegesen megnyitották a forgalom előtt az M4-405. sz. főút forgalmi csomópontját, és ennek folytatásaként az M4 gyorsforgalmi út főpályájának újabb 3 kilométerét, így a 4. sz. főút forgalma az albertirsai körforgalmon keresztül a csomóponti ágak irányában a megépült 2×2 sávos M4 gyorsforgalmi úton haladhat.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az M4-405 forgalmi csomópontot követően 200 méter hosszban a külső sáv rövid ideig (a meglévő 4. sz. főút csatlakozásának elbontásáig) korlátozva lesz. Továbbá az 58-as km szelvény környezetében a meglévő üzemi átjáró megszüntetése miatt a belső sávokat kb. 150 méter hosszban lezárják.

Kérjük a közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi rendre és a várható további munkavégzésekre tekintettel az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A szakasz átadóján beszédet mondott Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Czerván György, a térség országgyűlési képviselője és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt mondta: A közlekedési infrastruktúra meghatározó mutatója egy ország gazdasági teljesítményének. Számít az úthálózat hossza és az áteresztő képessége is. Az M4 gyorsforgalmi útnál 44 kilométeres fejlesztés történt, a régi 4. sz főutat egy 2X2 sávos gyorsforgalmi kapcsolat váltja majd ki. Azokon a településeken, amelyeken a régi út áthaladt, az M4 megépülése után javulni fog az életminőség.

Czerván György, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: A 4. sz. főút az ország egyik leginkább balesetveszélyes útszakasza. Az M4 megépülése biztonságosabbá és gyorsabbá teszi majd a közlekedést amellett, hogy a gazdasági fejlődését is maga után vonja majd. A gyorsforgalmi úttól a térség új vállalkozások betelepülését várja, ami új munkahelyeket, több jövedelmet jelent az itt élők számára.

Pányta József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója azt mondta: Jelenleg az Üllő-Cegléd közötti szakaszon kopóréteg építése a végéhez közeledik, folyamatban vannak a szalagkorlát építések, forgalomtechnikai jelzések kihelyezései, burkolatjelek festései, befejező földmunkák, árokburkolások, surrantóépítések, vízvezető szegélyépítések vízépítési befejező munkák, továbbá üzemi sávok zúzottkővel való feltöltése, humuszolások. Cegléd és Abony között a kivitelezés alatt álló szakaszon főpálya építése zajlik, illetve készül a Tápiószele – Abony összekötő út térségében létesülő kétoldali pihenő is, illetve az új műtárgyak szerkezetépítési vagy befejező munkáin dolgozik a kivitelező.

 

2019. október